Wikia


Wikiachtergrond

Beste nieuwe gebruiker, nogmaals welkom op Defensie Web!

In 2008 zijn een paar (vm)militairen een website begonnen genaamd defensieweb (http://defensieweb.nl en http://defensieweb.com)Omdat er zoveel informatie over defensie te verkrijgen was is er besloten om een Wiki te maken en deze ook toegangelijk te maken voor internetgebruikers.

De Defensieweb Wiki is gestart in 2008 Defensie Web Wiki is een gemeenschapsproject met als doel in een complete Militaire encyclopedie op het web te creëren. Defensie Web Wiki is gratis te gebruiken om informatie te zoekenén om informatie toe te voegen. Momenteel zijn er 2.881 artikelen. Om mee te helpen artikelen te schrijven, corrigeren en uit te breiden is geen aanmelding nodig, je kunt meteenaan de slag! Maar wie dat wil kan in een paar seconden een gebruikersnaam aanmaken.

De belangrijkste Defensie Web Wiki spelregelsEdit

  • Schrijf in het Nederlands
  • Probeer objectief te zijn (geen reclame, geen propaganda], geen schuttingtaal (met uitzondering militair jargon).
  • Nieuwe onderwerpen dienen relevant te zijn met betrekking om militaria.
  • Het gebruik van beschermd materiaal (zowel tekst als afbeeldingen) zonder toestemming is niet toegestaan. Wil je materiaal van een andere website gebruiken vraag dan eerst toestemming van de webmaster en vergeet hem/haar niet om credit te geven (bronvermelding)
  • Schrijf zo encyclopedisch mogelijk. Zorg dat je artikel(tje), hoe klein ook, in deze encyclopedie past door taalgebruik en opmaak. Over layout is veel discussie, houd daar dus rekening mee.
  • Houd rekening met elkaar. We gaan ervan uit dat iedereen z'n best doet pleeg dan ook overleg.(Discussion tabblad of forum) Loop elkaar niet voor de voeten en vermijd bewerkingsoorlogen.


Een paar tipsEdit

Als een link rood onderstreept is, is dat een uitnodiging om een nieuw artikel te maken over dat onderwerp. Als je iets over het onderwerp van de rode link te vertellen hebt, klik dan op de rode tekst en Voel je vrij en ga je gang. Als het een bekend onderwerp is, zoek dan voor de zekerheid even of er niet al een ander artikel, met een iets andere titel, bestaat........

AlgemeenEdit

Iedere bezoeker kan meedoen. Een naam opgeven of inloggen is niet verplicht, maar wel handig. Klik op een onderwerp dat je interesseert, waar je iets van af weet, en voeg er iets aan toe, verbeter een spelfout, of schrijf een mooi artikel. Een prima gelegenheid ook om de eigen kennis op te frissen.

Bevalt het je hier, dan ga je je vanzelf meer verantwoordelijk voelen voor dit unieke project. Maar nogmaals, aarzel niet een zinvolle bijdrage te leveren. Werken op Wikipedia kan een plezierige bezigheid zijn en veel voldoening geven.


  1. Dit is geen discussieforum. In overleg met elkaar zoeken we met respect voor de mening van anderen naar een oplossing. Daar zijn de Discussie pagina's en het Forum voor,


  1. Als je het werk van iemand anders wilt verbeteren, of eigen kennis wilt toevoegen, maar je niet zeker van jezelf bent, of als je een vraag of opmerking over een pagina hebt, dan is daar de Discussie pagina van dat onderwerp voor. Ook kan je het forum hiervoor gebruiken.


Defensie Web heeft geen toelatingsbeleid. In principe kan iedereen aan de encyclopedie werken. Sommigen vragen zich misschien af wat dat betekent voor de uiteindelijke kwaliteit van de Defensie Web. Bedenk dan dat wellicht juist door die verscheidenheid een zeer acceptabel niveau kan worden bereikt. Omdat de Defensie Web ook experts aantrekt wordt hij inhoudelijk steeds uitgebreider. Bovendien, mensen die niets van een onderwerp weten blijven er in het algemeen vanzelf vanaf, of gaan lezen en studeren om meer te weten te komen. Zowel academisch gevormde mensen als ieder ander die een positieve bijdrage willen leveren zijn van harte welkom. We hopen dat je er hoe dan ook veel plezier aan zult beleven.

Als je er niet uitkomt kun je altijd hulp vragen aan een andere Defensie Web -gebruiker of bij de Administrators

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki