Wikia


Boutros Boutros-Ghali (14 december 1922, Caïro - ) was secretaris-generaal van de Verenigde Naties van 1992 tot 1997. Hij is afkomstig uit een voorname Koptische (christelijke) familie in Caïro (Egypte).

Van 1992 tot 1997 was Boutros Boutros-Ghali Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties. Hij was de eerste Afrikaan die deze post bekleedde. Tijdens zijn ambtstermijn had hij te maken met de conflicten in Rwanda, Somalië, Angola en in het voormalige Joegoslavië. Zijn ambtstermijn werd niet verlengd omdat de Amerikanen een veto uitspraken in de Veiligheidsraad. Ze verweten hem de bureaucratie en verspilling bij de VN. Zijn paper 'An Agenda for Peace' had een belangrijke invloed op VN vredesoperaties 'nieuwe stijl' in de jaren negentig van de vorige eeuw. Boutros-Ghali schreef tevens diverse artikelen/boeken over recht, internationaal recht en journalistiek.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki