Wikia


Sa80-a2

L85A2

Famas

FAMAS F1

Fnf2000top

F2000 met EGLM

M14 01 US

Traditioneel geweer met lader voor trekkergroep (M14)

P90TAC

P90

SteyrAUG 03 AUT

Steyr AUG

Een Bullpup-wapen is een wapen waarbij de lader en afvuurmechanisme zich achter de trekker bevinden ipv ervoor en erboven. Hierdoor onstaat een uiterst compact wapen waarbij de loop nochtans evenlang is als dat van een gewoon geweer. Een korte wapn heeft zijn voordeel bij gevechten in bebouwde kom, werken in een voertuig, parachutisten enz... . Bekende ontwerpen zijn de FN F2000, de FN P90, de Steyr AUG, de FAMAS, de L85,.... .Een nadeel is de uitwerping van de hulzen die als men van schouder moet wisselen gevaarlijk dicht bij het aangezicht is. Bij sommige wapens kan men het uitwerpvenster van zijde veranderen, doch tijdens tactishe omstandigheden heeft men hier de tijd niet voor. Bij de F2000 hebben ze dit opgelost door de uitwerping langs voren te doen.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki