Wikia


Wikiachtergrond


Uitgebreider meedoenEdit

Ten eerste, maak een lijst van alle onderwerpen waar je iets over weet. Schrijf dan je kennis over elk van die onderwerpen op in afzonderlijk artikelen; maak er een leesbaar geheel van. Onuitvoerbaar? Dan kunnen onderstaande suggesties je misschien op weg helpen:

  • Kies een onderwerp dat je interesseert.
  • Ga na wat er tot nu toe over dat onderwerp geschreven is via het zoekvenster.
  • Vul de bestaande artikelen aan of verbeter ze. Ook controle op de spelling is welkom.
  • Vul leegtes op door het aanmaken en beschrijven van nieuwe pagina's over aspecten van het onderwerp die nog niet zijn behandeld.
  • Bezoek een willekeurige pagina en kijk of er een link op staat waar nog niet over geschreven is. Die herken je aan de rode kleur. bestaande artikelen hebben standaard een blauwe link. Als je daarop klikt, krijg je de Bewerkingspagina te zien. Je kunt meteen beginnen. Ben je tevreden, vat dan onderaan samen wat je hebt gedaan en klik op Opslaan (of eerst op Toon bewerking ter controle als je 't wilt nakijken. Schuif de pagina naar beneden om te zien hoe het eruit gaat zien. Je kunt dan in het Bewerken-veld nog verbeteringen aanbrengen).
  • Schrijf over een onderwerp waar je niets van weet. Gebruik dit als een aanleiding om er meer over te weten te komen en voeg op Wikipedia toe wat je erover geleerd hebt. Dit is een fantastische manier om te leren studeren, noteren, informatie organiseren en je nieuwe kennis in eigen woorden op te schrijven.
  • Begin een project. Pak een boek en schrijf een uitgebreide samenvatting per hoofdstuk. Maak een aparte pagina voor elk personage. Je kunt dit bijvoorbeeld ook doen met je favoriete film.
  • Neem een breed onderwerp zoals het milieu of de geschiedenis van China, en maak een hoofdpagina aan met een overzicht. Maak een lijst van alle onderwerpen die beschreven moeten worden en die het geheel completeren. Je hoeft niet zelf al die pagina's te beschrijven, maar als je een begin maakt met alle noodzakelijke onderwerpen, komt er op een gegeven moment vanzelf wel iemand langs die er meer van weet en gaat invullen.
  • Om mee te doen hoef je niet zelf te schrijven. Je kunt ook grammaticale of stijlfouten verbeteren; of onverklaarbare nonsens verwijderen; of persoonlijke meningen veranderen in objectieve informatie. Maak links van woorden die een onderwerp op zich zijn.
  • Vertel je vrienden en dienstcollega's over defensie web Wiki. Ze zijn meer dan welkom.

Invoer van jouw artikelenEdit

Je wilt graag een artikel schrijven maar waar moet je die invoeren. Op de 'home' pagina staat rechtonderaan een invoerbox. In deze invoerbox moet je eerst jouw onderwerp invullen als je dan verder klikt kom je op de invoerpagina.

Voor het gemak heb ik hier ook een invoerbox neergezet

Om een nieuw artikel te schrijven. Start u pagina titel in de schrijfbox hieronder.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki