Wikia


Hr. Ms. Abraham Crijnssen (F 816) was een Nederlands fregat van de Kortenaerklasse. Het schip is vernoemd naar de voormalig Nederlands vlootvoogd Abraham Crijnssen.1 De Abraham Crijnssen is een van de schepen waarop Prins Willem-Alexander tijdens zijn diensttijd heeft gedient.

De verkoopEdit

Op 3 april 1996 werd bekend gemaakt dat de Abraham Crijnssen zou worden verkocht aan de Verenigde Arabische Emiraten. Op vrijdag 31 oktober 1997 is het schip overgedragen, hierbij waren aanwezig de staatssecretaris van defensie, drs. J.C. Gmelich Meijling, en de chef defensiestaf van de Verenigde Arabische Emiraten, sjeik Mohammed bin Zayed al-Nahayan. Het schip dient, bij de marine van de Verenigde Arabische Emiraten, onder de naam Abu Dhabi (F01).1 Het schip is het eerste schip van de Kortenaerklasse dat aan de Verenigde Arabische Emiraten is verkocht, een jaar later werd al de Piet Hein verkocht.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki