Wikia


762px-Frigate Kortenaer
Hr. Ms. Kortenaer (F807) was een Nederlands S-fregat van de naar dit schip vernoemde Kortenaerklasse. Het schip was het achtste schip bij de Nederlandse marine dat is vernoemd naar de 17e eeuwse admiraal Egbert Bartolomeusz Kortenaer. Na de uit dienst name werd de Kortenaer net als de meeste schepen van de Kortenaerklasse verkocht aan Griekenland.

In Griekse dienstEdit

Bij de Griekse marine doet het schip, op 24 oktober 2003 in dienst genomen en vaart het als Kountouriotis (F463) en is het derde fregat van de Kortenaerklasse bij de Griekse marine. Het schip is vernoemd naar de Griekse admiraal Pavlos Koundouriotis die de Griekse vloot leide tijdens de Balkanoorlogen en versloeg bij de zeeslagen van Elli en Limnos de Turkse vloot. Het schip is het tweede schip dat bij de Griekse marine vaart onder de naam Kountouriotis.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki