Wikia


Koninklijke Militaire School
Data
Motto Onderoficier ruggengraat van de KL
Stichting 1951
Plaats Weert, Nederland
Commandant
Studenten
Homepage http://ikkandekmsaan.nl
Wapenschild
200px-Baretembleem-KMS200px-Baretembleem-KMS

Baretembleem van de KMS

De Koninklijke Militaire School (KMS), is in Nederland een opleidingsschool voor onderofficieren. De school is gevestigd in de Van Hornekazerne in Weert.Het onderwijs wordt modulair gegeven en bestaat uit de volgende modules:

  • Algemene Militaire Opleiding (INI1);
  • Algemene Kader Opleiding (INI2) (voor bevordering tot Sergeant of Wachtmeester);
  • Vaktechnische opleiding (VTO) (optioneel).
  • Secundaire Vorming (SV) om van Sgt1/Wmr1 na slagen van de SV een functie te kunnen bekleden als SM/OW.

De vaktechnische opleiding is optioneel, omdat dit overgeslagen kan worden indien de vaktechnische opleiding al voor aanvang van de studie aan de KMS is afgerond. Dit kan voorkomen omdat een korporaal de KMS moet hebben doorlopen om onderofficier te kunnen worden. De vaktechnische opleiding is dan al reeds afgerond bij het onderdeel en het Schoolbataljon.

Aspirant-onderofficieren die zich in een burgeropleiding al hebben gespecialiseerd, gaan na 8 weken specialistenopleiding aan de slag als onderofficier in hun vakgebied.

Maar het kan ook voor komen dat een vaktechnische opleiding meer dan 2 jaar kan duren. Dit alles gelang de vakrichting die men kiest. Na de basis en algemene functieopleiding bezoeken de onderofficieren één van de opleidingscentra van het OTCo (Opleidings en Trainings Commando). Welk opleidingscentrum dit is, hangt af van het wapen (gevechts- en gevechtsondersteunende eenheid) of dienstvak (ondersteunende eenheid) waar de onderofficier gaat werken. In deze centra doen de onderofficieren specialistische vakkennis op.

Geschiedenis:

Van Horne Kazerne Adres: Kazernelaan 101, Postbus 976, 6000 AZ, Weert Ontwerp : Kapitein der Genie A.G. Boost, 1939 - heden Vanaf 1952 de O.O.S. ( Onder Officiers School ) Vanaf 1961 tot heden de K.M.S. ( Koninklijke Militaire School )


Externe link Edit

Koninklijke Landmacht - KMS