Wikia


M113C
M1135
M113Cq
M113Ch
M113Cb


Voor zover mij bekend bestaad er geen model van dit kleinste voertuig van de M113 familie en al helemaal niet in de schaal 1/87.Dus dan maar zelf bouwen,van een Roco M113A1 werd het loopwerk met 1 wiel ingekort en de bovenbouw moest geheel zelf gebouwd worden.Zie hieronder het resultaat vergezeld van foto`s gemaakt tijdens een ouderweekend Oktober 1974 te Seedorf.De C&V was bedoeld voor het uitvoeren van verkenningen en er zijn 266 van deze voertuigen van 1966 tot 1999 in gebruik geweest bij diverse verkennings-bataljon`s.


Eind jaren zeventig werden de C&V gemodificeerd en voorzien van een geschutstoren met een Oerlikon 25mm snelvuurkanon welk onder pantser te bedienen was.Deze modificatie vond plaats bij de voormalige Wilton Feijnoord scheepswerf (RSV) te Schiedam.In verband met het aangebrachte kanon werd aan de achterzijde het voertuig voorzien van twee drijfkisten.Inmiddels heb ik ook het modelletje aangepast en gemodificeerd.Het is volgens mij maar goed dat "Iwan" altijd aan zijn kant van de grens is gebleven,tijdens de oefening "Autum Moment" in 1984 werkten wij (41 painfbat) samen met het 103CV welke tijdens een verkenning in het nachtelijk duister van verre al hoorbaar was met deze rammel bakkies.

Theo Ringeling

creditsEdit

reageerEdit

Voor Reacties ga naar het defensieweb forum:http://defensieweb.forumotions.com/

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki