Wikia


De Panzerhaubitze 2000, afgekort PzH 2000, is een pantserhouwitser, die onder meer dienst doet in het Duitse, Griekse en Nederlandse leger. Ook Italië staat op het punt de PzH2000, die in licentie wordt gebouwd bij de firma Ottomelara, in te voeren. Verder heeft ook Australië interesse getoond in dit wapensysteem. Bij de Nederlandse Koninklijke Landmacht en andere Europese legers is de PzH 2000 de vervanger van de M109-houwitser.

Deze houwitser kost 7,8 miljoen euro per stuk. Één schot kost tussen 2000 en 3300 euro[1]. Dit is afhankelijk van de gebruikte soort granaat, springkop en lading.

De PzH 2000 werd voor de eerste maal actief ingezet in Afghanistan in 2006. Een aantal pantserhouwitsers maakt deel uit van de Nederlandse Task Force Uruzgan.
250px-PzH2000 houwitser

Citefout: De tag <ref> bestaat, maar de tag <references/> is niet aangetroffen

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki