Wikia


Brigadeführer was een SS-rang, die gebruikt werd in Nazi-Duitsland tussen 1932 en 1945. De naam werd ook gebruikt als SA-rang.

De rang werd gecreëerd door uitbreiding van de SS en hij werd uitgereikt aan officieren die de leiding hadden over SS-Brigaden. In 1933 kregen deze Brigaden de naam SS-Abschnitte. Toch bleef de naam van Brigadeführer bestaan.

Van oorsprong was een Brigadeführer de rang van tweede Generaal van de SS, en hij stond tussen de Oberführer en Gruppenführer. Dit veranderde echter toen de Waffen-SS haar intrede deed, evenals de Ordnungspolizei. In beide organisaties was de rang van Brigadeführer het equivalent van een Generaal-majoor en iets boven een Oberst in de Wehrmacht.

Het insigne van een Brigadeführer was aanvankelijk twee eikenblaadjes en een zilveren ster. Dit veranderde in 1942 toen de rang van Oberstgruppenführer zijn intrede deed. Brigadeführer droegen ook het insigne van een generaal-majoor op hun schouder.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki