Wikia


Oberführer was een vroege paramilitaire rang van de Nazi's die zijn oorsprong vindt in 1921. Oospronkelijk was een Oberführer een leider van een groep paramilitaire eenheden in een bepaalde regio. Van 1921 tot 1925 werd het woord Oberführer een titel in de Sturmabteilung, en vanaf 1926 een echte rang bij de SA.

Oberführer was ook een rang in de SS. In 1925 werd hij in het leven geroepen en hij werd bedoeld als leider van een SS-Gau. In 1930, toen de SS opnieuw ingedeeld werd in SS-Gruppen en Brigaden, werd de Oberführer een directe ondergeschikte aan de Brigadeführer.

In 1938 begon de status van de SS-Oberführer weer te veranderen met de SS-Verfügungstruppe, de latere Waffen-SS. Omdat Brigadeführer het equivalent was van een Generaal-Majoor, en Standartenführer van een Oberst, had de Oberführer geen militair equivalent meer. Hierdoor raakte de rang in deze vorm van SS een beetje in verval. In de Allgemeine-SS bleef Oberführer gewoon een rang.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki