Wikia


Trainingscentrum voor Commando's
BELTRC1
Patch van het CE Cdo
Naam: TrainingsCentrum voor Commando's
Land: België
Macht: Landcomponent
Wapen:
Rol: Opleidingscentrum
Actief: 1947-heden
Grootte: 3 compagnies
Garnizoen: Mache-les-Dames
Afkorting: CE Cdo of TrgC Cdo
Motto:
Eervolle vermeldingen:
Buitenlandse opdrachten:Het TrainingsCentrum voor Commando's of kortweg CE Cdo is het Belgische opleidingscentrum voor Commando's en is sinds 1947 gevestigd in het Kasteel d'Arenberg te Marche-Les-Dames, nabij Namen. Op dat moment is in het kasteel reeds twee jaar het hoofdkwartier van het toenmalige Regiment Commando's gevestigd.

De keuze van Marche-Les-Dames als uitvalsbasis is voor de hand liggend. Het beschikt namelijk over een ideaal trainingsgebied voor de Commando's. Ze vinden er alle nodige natuurlijke hindernissen voor een commando-training in overvloed terug: rotsen, water en bossen. Ook nu wordt deze ideale trainingsomgeveving nog gebruikt om de kandidaat-Commando's op te leiden. Zo verblijven de kandidaten 8 weken "boven" te Wartet voor hun loodzware Gespecialiseerde Professionele Vorming (GPV) en indien ze slagen verblijven ze nog een maand "onder" waar ze dienen te slagen in het bikkelharde Commandokamp.

De deelnemers aan de cursus Commando-B verblijven drie weken in het Commandokamp maar maken wel regelmatig gebruik van de installaties (hindernisnaan, koordenpiste enz.) te Wartet.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki