Wikia


Trainingscentrum voor Parachutisten
'
Naam: Trainingscentrum voor Parachutisten
Land: België
Macht: Landcomponent
Wapen:
Rol: Vormingscentrum voor parachutisme
Actief: 1947 - heden
Grootte:
Garnizoen: Schaffen
Afkorting: CE Para - TrgC Para
Motto:
Eervolle vermeldingen:
Buitenlandse opdrachten:Het TrainingsCentrum voor Parachutisten (TrgC Para) verzorgt de gespecialiseerde professionele vorming parachutisme voor al het ParaCommando-personeel van de Belgische krijgsmacht. Zij zorgen dus zowel voor de opleiding "automatische opening" als voor al de verschillende disciplines in vrije val. Reeds in 1946 beslist het Ministerie van Defensie om het kleine vliegveld van Schaffen als DropZone voor het TrainingsCentrum voor Parachutisten te gebruiken.

Elke ParaCommando heeft op de DropZone van Schaffen z'n allereerste militaire parachutesprong gemaakt dus is de DZ van Schaffen in feite zowat de thuisbasis van elke ParaCommando. Het TrgC Para staat o.a. in voor het 'conditioneren' van het sprongmateriaal (de parachutes e.d.) Verder staat het TrgC Para ook in voor de opleiding van het personeel ParaCommando dat zich wil specialiseren in het voorbereiden en uitvoeren van luchttransporten en luchtbevoorrading (RAV-AIR) en voor de opleiding van het personeel binnen de eenheden van Defensie dat zich wil specialiseren in de "Heli Handling procedures" (MAOT) .

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki