Wikia


De Trojaanse Oorlog was een conflict tussen de bewoners van Troje en de Grieken. Het conflict wordt beschreven in diverse werken uit de Grieks-Romeinse oudheid. Het bekendst is de Ilias van Homerus (Ilium = Troje). Het Vermoed wordt dat het verhaal gebaseerd is op ware gebeurtenissen rond 1180 voor Christus.

De Grieken belegerden Troje tien jaar lang vruchteloos. Uiteindelijk trokken ze zich terug en lieten een groot houten paard achter. De Trojanen haalden het paard in triomf de stad in. Het paard was echter geen geschenk aan de Trojanen maar een list bedacht door de Griek Odysseus. In het paard bevonden zich immers enkele Griekse soldaten. Die nacht verlieten de soldaten het paard en openden zij de poorten van de stad voor het Griekse leger dat stilletjes was teruggekomen. Troje werd in brand gestoken en de meeste Trojanen kwamen om.

Deze tactische list staat bekend als het Paard van Troje.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki