Wikia


USNavySeawolfSubmarine

De USS Seawolf (SSN-21) is het eerste schip van de gelijknamige klasse onderzeeërs van de Amerikaanse marine. Het is de vierde onderzeeër genoemd naar de vis de zeewolf. Het schip werd in gebouwd door de divisie "Electrical Boat" van de firma General Dynamics, in samenwerking met Newport News Shipbuilding. Op 24 juni 1995 werd het schip te water gelaten en gedoopt door Mevr. Margaret Dalton. Op 19 Juli 1997 werd het schip in dienst genomen, met Commandant David M. McCall als bevelvoerder.

De Seawolf is een ontwerp uit de koude oorlog, ontworpen als vervanging van de Los Angelesklasse en als antwoord op de Sovjetische Akula-klasse. Oorspronkelijk waren er 29 boten gepland, maar met het einde van de koude oorlog werd het ontwerp als te duur aanzien. Er werden maar drie schepen van deze klasse gebouwd. In plaats werd de kleinere, maar ironisch genoeg duurdere, Virginiaklasse ontworpen.

USS Seawolf (SSN 21) Control Room HighRes

Controlekamer van de USS Seawolf (SSN-21)

Missie'sEdit

  • 2001 - Noord-Atlantische Oceaan
  • 2003 - Noord-Atlantische Oceaan
  • 2006 - Westelijke Grote Oceaan

OnderscheidingenEdit

2007Edit

21insig

Zie alsookEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki