Wikia


Video Documentaire


broninformatieEdit

United States Army

United States Army
180px-US Department of the Army Seal
Carrière
Eenheid: United States Army
Land: The United States
Macht: The United States Army
Wapen: landmacht
Rol: krijgsmacht onderdeel
Actief: ja
Grootte:
Kazerne: zie artikel
Afkorting: USA
Eervolle vermeldingen:
Motto:


De United States Army is de Landmacht van de Verenigde Staten, ofwel het Amerikaanse leger, het onderdeel van de Amerikaanse strijdkrachten dat in de eerste plaats verantwoordelijk is voor oorlogsvoering op land.

Aan het eind van het belastingjaar 2004 had het Amerikaanse leger 485.500 soldaten in actieve dienst, waaronder 71.400 vrouwen. Verder waren er 591.000 reservesoldaten (325.000 in de Army National Guard en 246.000 in de United States Army Reserve.

De voorloper van de US Army, de Continental Army werd opgericht op 14 juni 1775, nog vóór de onafhankelijkheidsverklaring, om te vechten in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Het Continental Congress richtte de huidige United States Army op na het einde van de onafhankeljkheidsoorlog op 3 juni 1784 als vervanger van de Continental Army.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki