Wikia


790px-Walther P99 9x19mm


De Walther P99 van de fabrikant Walther is een een semiautomatisch pistool en de grotere en oudere broer van de Walther P22. De P22 die verkrijgbaar is in .22 Long Rifle is als het ware een verkleinde uitvoering van de P99 die verkrijgbaar is in 9x19 mm (9mm para)16 patronen en .40 S&W, 12 patronen. Van de P99 zijn 2 uitvoeringen, de "Military" en de politie uitvoering.

Er zijn drie verschillende types van de P99: de Anti-stress (AS), de Double-action only (DAO) en de Quick action (QA). Kaliber is 9x19mm, individueel vuurwapen, schiet met een gesloten sluitstuk, heeft een gelanceerde slagpin en heeft een rechtstreekse werking van de gassen.

Op dit moment is de Walther P5 het standaard wapen van de Nederlandse politie. In 2009 wordt de P5 vervangen, de P99 is naast de Glock 17 één van de grote kanshebbers voor de order.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki